Kitap Basım Süreci
1. Yazar tarafından “Microsoft Word (.doc, .docx)” formatında hazırlanan eser yayınevi tarafından öndeğerlendirme sürecinden geçirilir. Bu kapsamda eserin kaç adet basılacağı (tirajı), kitabın hangi ölçülerde, hangi kâğıt türü ve ciltleme ile yayımlanacağı ve buna benzer diğer teknik hususlar ile baskı maliyeti, telif bedeli vd. ekonomik hususlara karar verilir.
2. Yayınevi ile yazar arasında eser telif sözleşmesi imzalanır.
3. Yayınevi tarafından eserin dizgi ve mizanpajı yapılır. Eser, yazar tarafından pdf dosyası üzerinden kontrol edilerek baskı öncesi son hali verilir.
4. Eserin kapak tasarımı yapılır.
5. Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yapılarak ISBN alınır.
6. Telif Hakları Genel Müdürlüğünden eserin telif hakları yazar adına kaydedilir.
7. Yayımcılar Federasyonundan kitaplara yapıştırılmak üzere bandrol alınır.
8. Eserin basım süreci gerçekleştirilir.
9. Basılan kitaplardan örnek nüshalar mevzuat gereği ilgili devlet kurumlarına (6 adet Derleme Kütüphanesi ve 1 adet ISBN Ajansı) gönderilir.
10. Basılan kitaplardan sözleşmede belirlenen adedi yazar(lar)a gönderilir.
11. Baskıdan kalan diğer eserler yayınevi tarafından satışa sunulur.
12. Eserin yayınevi web sayfası ile diğer elektronik satış sitelerindeki tanıtım dokümanları oluşturularak erişime açık hale getirilir. Talep edilmesi halinde diğer yayınevleri, bayiler ve satış noktalarına gönderimi yapılır.
13. Yayınevi tarafından kitap satışı vb. gelirlerin takibi yapılarak sözleşmede belirtilen dönem(ler)de telif ödemesi yapılır.
14. Yayınevi tarafından diğer ekonomik, idari ve hukuki süreçler yönetilir.
15. Yazarlar tarafından editörlük hizmeti istenilmesi halinde basım süreçlerinden ayrı olarak ek bir maliyet talep edilmektedir.
NOT: Basılan kitaplar 6279 nolu “Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme” kanunu ve bu kanuna istinaden Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan 18.08.2012 tarih ve 28388 sayılı “Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserlerini Derleme Yönetmeliği” géreği 6 adedi Derleme Kütüphanesine ulaştırılır. 1 adet kitap da ISBN Ajansı’na gönderilerek devlet kütüphanelerinde yer edinilmesi sağlanır.